Προσκυνηματικές δραστηριότητες του Ιερού μας Ενοριακού Ναού

Επίσκεψη στο χωριό του Οσίου Παχωμίου




Την 4η Ιουλίου ε.ε. η Ενορία μας διοργάνωσε προσκυνηματική εξόρμηση με αφετηρία την Ελάτα, ένα από τα ευλογημένα Μαστιχοχώρια της νότιας Χίου και συνάμα γενέτηρα του Οσίου Παχωμίου του Χίου και του μεγάλου χριστιανού ποιητή Γ Βερίτη (Αλέξανδρου Γκιάλα).

Ξεκινώντας νωρίς το πρωί από την "Ομηρική" Δασκαλόπετρα, η ομάδα τον προσκυνητών έφτασε στο μεσαιωνικό καστροχώρη προκειμένου να παρακολουθήσουν και να συμπροσευχηθούν στην Θ. Λειτουργία που ετέλεσαν ο Εφημέριος του ενοριακού μας Ναού Αιδ. Πρωτοπρ. Ιωάννης Ν. Κουντουριάδης και ο Εφημέριος του Ι. Ενοριακού Ναού Αγίου Γεωργίου Σταφυλά και της Παναγίας Ευρετής Αιδ. Πρεσβύτερος Αλέξανδρος Μπογής συμπροσευχομένου δε και του Εφημερίου του Ενοριακού Ναού Αγίας Τριάδας Ελάτης Αιδ. Πρεσβυτέρου Μιχαήλ Ζευγιού. Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο π. Μιχαήλ όπου ταυτόχρονα αναφέρθηκε σε ιστορικά συστοιχία του χωριού που συνδέονται με αυτό οι δύο πνευματικές μορφές της Χίου ο Όσιος Παχώμιος και ο Γ Βερίτης. Αφού ο εφημέριός μας ευχαρίστησε τον πατέρα Μιχαήλ και το εκλεκτό επιτελείο του για την φιλοξενία τους, ακολούθησε ξενάγηση από τον Εφημέριο του χωριού κατά την οποία γνωρίσαμε τις πατρικές οικίες αυτών των μεγάλων πνευματικών ανδρών.
Ακολούθως η περιήγησή μας στην Χίο συνεχίστηκε επισκεπτόμενοι το εντυπωσιακό σπήλαιο των Ολύμπων Χίου και τέλος το εξαίρετο Μουσείο Μαστίχας στο Πυργί Χίου.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα ο Πρόεδρός του π. Ιωάννης Ν. Κουντουριάδης ευχαριστούν θερμός όλους τους προσκυνητές οι οποίοι με την άψογη συνεργασία τους βοήθησαν να στεφθεί με επιτυχία ο σκοπός αυτής της περιήγησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΔΗΣ Ή ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ (φωτο. π. Ι.Ν. Κουντουριάδη)

Ο ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ Ο μαρτυρικός ιεράρχης της Σκοπέλου και θαυματουργός πολιούχος άγιος του νησιού

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (1509 -1579) Ο εκ Τρικάλων Κορινθίας θαυματουργός προστάτης των Ορθοδόξων και πολύτιμος πνευματικός θησαυρός της Κεφαλληνίας