ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ»

agios_markos3
Το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Βροντάδου «Ο Ευαγγελιστής Μάρκος», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, που εκπορεύονται από το υπ’ αριθμ. 675/21-04-2015 ΦΕΚ της Ελληνικής Δημοκρατίας, με σκοπό την μεταξύ των ενοριτών καλλιέργεια ορθοδόξου χριστιανικού ήθους και πνευματικότητας, την προσέγγιση των νέων και τη διαπαιδαγώγησή τους σύμφωνα με την ελληνορθόδοξη παράδοση, όπως και τη διατήρηση και αναβίωση των εθίμων της Ενορίας, πραγματοποίησε στις 10 Μαρτίου 2018, ημέρα Σάββατο και ώρα απογευματινή στην ενοριακή αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Βροντάδου την καθιερωμένη προετοιμασία των λουλουδιών που μοιράζονται την Γ' Κυριακή των Νηστειών, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.
Για την εν λόγω προετοιμασία προσκλήθηκαν, έπειτα από συνεννόηση με τον Δ/ντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρκου Βροντάδου κ. Κωνσταντίνο Βούλγαρη, όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές της ενορίας μας τα λαογραφικά έθιμα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ορθόδοξη παράδοση του τόπου μας, όπως αυτή εμφορείται από τους Ιερούς Ναούς της πατρίδας μας.
Η συμμετοχή των τριών τελευταίων τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρκου Βροντάδου με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ/ας Καλλιόπης Τσατσαρώνη και κ/ας Άννας Πονηρού, αποτέλεσε ιδιαίτερη χαρά για τις κυρίες της ενορίας και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και τα μέλη του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου.
Τα παιδιά αρχικά ξεναγήθηκαν στον Ναό, γνωρίστηκαν με τον ιερέα πατέρα Αντώνιο Παλαιό και τους ενορίτες που τα υποδέχτηκαν στην ενοριακή αίθουσα. Εκεί άκουσαν από την εκπαιδευτικό κα Παναγιώτα Μπακαλούδη - Σαλλιάρη τι γιορτάζουμε την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης και δέχτηκαν τις οδηγίες των γυναικών της ενορίας μας, για το πώς φτιάχνεται η μικρή ανθοδέσμη με το δεντρολίβανο, τα κρινάκια και τις βιολέτες και προσφέρεται στο εκκλησίασμα την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης. Με μεγάλη διάθεση έφτιαξαν κι εκείνα τα «δώρα» αυτά της Κυριακής, κεράστηκαν ένα νηστίσιμο έδεσμα και αποχώρησαν αφού ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τα καθιερωμένα Σταυρουδάκια των Βαΐων αλλά και της προετοιμασίας όλων των εθίμων για τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.
Την οργάνωση και την ευθύνη όλης αυτής της δράσης είχαν ο Ισίδωρος Σαλλιάρης, επίτροπος του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου και μέλος του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου και η εκπαιδευτικός Παναγιώτα Μπακαλούδη - Σαλλιάρη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΔΗΣ Ή ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ (φωτο. π. Ι.Ν. Κουντουριάδη)

Ο ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ Ο μαρτυρικός ιεράρχης της Σκοπέλου και θαυματουργός πολιούχος άγιος του νησιού

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (1509 -1579) Ο εκ Τρικάλων Κορινθίας θαυματουργός προστάτης των Ορθοδόξων και πολύτιμος πνευματικός θησαυρός της Κεφαλληνίας