Πολυποίκιλα συμβολική επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στη Βέσσα

bartholomaios_se_bessa_8
Με πλήθος συμβολισμών ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθλομαίου, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίουμ 2015 το απόγευμα στη Χίο. Ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά την επίσκεψή του στην Καλλιμασιά πήγε στη Βέσσα, ένα χωριό που δοκιμάστηκε όσο κανένα άλλο στην πύρινη λαίπαπα του Αυγούστου του 2012. Εκεί φύτεψε συμβολικά ένα μαστιχόδεντρο, όπως περίπου είχε κάνει και το 1997, στο δρόμο λίγο μετά τον Καταρράκτη.
Στη συνέχεια, περπατώντας προς τον ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βέσσας χαιρέτισε ένα προς ένα κάθε μέλος των εθελοντικών ομάδων Δασοπροστασίας του νησιού, που είχαν σε μία γραμμή παραταχθεί στο δρόμο, προκειμένου να τον συναντήσουν και τους ευλογήσει.

Στην εκκλησία της Βέσσας τον περίμενε και η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου. Εκεί ο Μητροπολίτης Χίου του πρόσφερε ως δώρο λευκό χρυσό, δηλαδή τη μοναδική χιώτικη μαστίχα, ενώ ο Πατριάρχης ανταποδίδοντας του χάρισε ένα θυμιατό, μίλησε για τον αοίδημο Βεσσιανό Οικουμενικό Πατριάρχη Κων/νο Ε', του οποίου ο τάφος είναι στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και κάλεσε το εκκλησίασμα να ψάλλει μαζί του το "φως ιλαρόν". Ακολούθησε στην πλατεία Οικουμενικού Πατριάρχη Κων/νου Ε' του Βαλλιάδου η αποκάλυψη από τον κ. Βαρθολομαίο της προτομής του αείμνηστου Πατριάρχη, έργο του χιώτη γλύπτη Γιάννη Κουτσουράδη. 
Πηγή: Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΔΗΣ Ή ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ (φωτο. π. Ι.Ν. Κουντουριάδη)

Ο ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ Ο μαρτυρικός ιεράρχης της Σκοπέλου και θαυματουργός πολιούχος άγιος του νησιού

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (1509 -1579) Ο εκ Τρικάλων Κορινθίας θαυματουργός προστάτης των Ορθοδόξων και πολύτιμος πνευματικός θησαυρός της Κεφαλληνίας