Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Επισκοπή Μπραζαβίλ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

mprasabil

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ιερούργησε και εκήρυξε τον θείο λόγο στο υπό ανέγερσιν Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, το ευρίσκεται παραπλεύρως του επίσης υπό ανέγερσιν Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Φωτεινής, στο προάστειο Mpaka της πόλεως Pointe-Noire.
Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως -που κατέστη εφικτό να τελεσθή μετά την ολονύκτια τροπική καταιγίδα- ο Επίσκοπος συναντήθηκε με τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, με τα οποία εξήτασαν εκτενώς τις υφιστάμενες δυσκολίες ως προς τη πρόοδο των εργασιών.
Δυστυχώς, η οικονομική κρίση έχει αναστείλη την εξέλιξη της κατασκευής και οι μικρής εκτάσεως εργασίες που συντελούνται οφείλονται στις φιλότιμες προσπάθειες των φτωχών γηγενών ενοριτών, οι οποίοι προσπαθούν από το υστέρημά τους να αναχαιτίσουν την πλήρη αναστολή των εργασιών ανέγερσης, προσευχόμενοι ώστε ο Κύριος να φανερώση τους ευσεβείς εκείνους αδελφούς που θα έλθουν συγκυρηναίοι στην αποπεράτωση πρωτίστως του Ενοριακού Ναού. — στην τοποθεσία Pointe Noire - République du Congo.
mpra
mpra1
mpra3
mpra5


mpra4

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΔΗΣ Ή ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ (φωτο. π. Ι.Ν. Κουντουριάδη)

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΚΕΛΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΧΙΟΥ ΣΤΟΝ Ι. ΕΝ. ΝΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΚΕΛΛΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΠΟΛΙΤΙΔΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΤΗΣ