7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ
mosxa
Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στο Πατριαρχείο Μόσχας.
Στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος παραμονή των Χριστουγέννων τελέστηκε αγρυπνία και θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.
Επίσης συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ίστρας κ. Αρσένιος, ο Επίσκοπος Ποντόλσκ κ. Τύχων, ο Επίσκοπος Σολτσενογκόρσκι κ. Σέργιος, ο Επίσκοπος Βοσκρένσεσκι Σάββας και κληρικοί της Ρωσικής Εκκλησίας.
Στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ με την σύζυγό του Σβετλάνα.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, τέλεσε και την χειροτονία διακόνου του Αλέξιου Σοροκίν.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Κύριλλος στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του μεταξύ άλλων τονίζει: "Το έτος 2013 θα σημαδευθεί από τον εορτασμό της 1025ης επετείου της Βαπτίσεως των Ρως από τον Άγιο Ισαπόστολο Μεγάλο Δούκα Βλαδίμηρο. Διά της αποδοχής της Ορθοδόξου πίστεως διά το λαό μας άρχισε μια νέα εποχή. Το φως της αλήθειας του Χριστού, το οποίο πάλαι ποτέ έλαμψε από τους ευλογημένους λόφους του Κιέβου, εώς και σήμερον φωτίζει τις καρδιές των κατοίκων των χωρών της ιστορικής Ρωσίας, οδηγώντας μας στην οδό της αγαθοεργίας."
"Καθ΄όλη τη διάρκεια της ιστορίας της η Εκκλησίας ποτέ δεν έζησε μακρές περιόδους ευημερίας: οι εποχές της ειρήνης και ησυχίας ακολουθόνταν από τις εποχές δυστυχιών και δοκιμασιών. Αλλά υπό όλες τις συνθήκες η Εκκλησία διά λόγου και έργου δεν έπαυσε να κηρύττει τη θεία δικαιοσύνη, την οποία κηρύττει και σήμερον, επιμαρτυρώντας ότι η κοινωνία, θεμελιωμένη επί των αρχων της κερδοσκοπίας, της ασυδοσίας, της απεριόριστης ελευθερίας, της περιφρονήσεως των διαχρονικών αληθειών, της απορρίψεως κάθε αυθεντίας, είναι άρρωστή ηθικά και απειλείται από πολλούς κινδύνους", προσθέτει κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας.
mosxa1
mosxa2
mosxa3
mosxa6
mosxa7
mosxa8
mosxa10
mosxa11
mosxa13
mosxa4
mosxa5
ROMFEA.GR

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΚΕΛΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΧΙΟΥ ΣΤΟΝ Ι. ΕΝ. ΝΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΔΗΣ Ή ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ (φωτο. π. Ι.Ν. Κουντουριάδη)