6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΊΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΝΗΣΙ) ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΧΙΟΥ (foto & video)



     
  Την 6η Δεκεμβρίου τελέσθηκε με Ιερή Κατάνυξη και κάθε Εκκλησιαστική Μεγαλοπρέπεια η Ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου (Νησί) Βροντάδου, ο οποίος συμπληρώνει 70 χρόνια, από την επίσημη ανακήρυξη του σε Ενοριακό. Κατά τον Μέγα εσπερινό της εορτής τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο θεολόγος Καρατζας Κωνσταντίνος .









   
Την ημέρα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Μάρκου. Έπειτα στα πλαίσια του εορτασμού των νικηφόρων αγώνων του Ένδοξου και Αήττητου Πολεμικού μας Ναυτικού, τελέσθηκε όπως κάθε χρόνο η επίσημη (στην Χίο) Δοξολογία του Π.Ν. παρουσία των Στρατιωτικών και Πολιτικών αρχών όπως και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας. Ιδιαίτερη είναι η παρουσία των εκπροσώπων του Εμπορικού μας Ναυτικού και των Αλιέων. Να σημειώσουμε δε ότι φέτος μας τίμησε με την παρουσία του, ο εκ της ενορίας μας καταγόμενος Δήμαρχος Αθηναίων Γεώργιος Καμίνης.



   
  Μετά το πέρας της Δοξολογία, τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου, Επιμνημόσυνη Δέηση στην προβλήτα του Ιερού Ναού, για τους Κεκοιμιμένους Ναυτικούς μας και για τους εν Θαλάσση απολεσθέντες Ναυτικούς. Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ρίψη στεφάνου, βάση του πρωτόκολλου του Ναυτικού Σταθμού Χίου (ΝΑ.Σ.ΧΙ.).


     Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε Μεθεόρτιος Εσπερινός, με Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου, όπου τεμάχιο του Ιερού του Λειψάνου φυλάσσεται στον Ναό μας. 







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΔΗΣ Ή ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ (φωτο. π. Ι.Ν. Κουντουριάδη)

Ο ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ Ο μαρτυρικός ιεράρχης της Σκοπέλου και θαυματουργός πολιούχος άγιος του νησιού

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (1509 -1579) Ο εκ Τρικάλων Κορινθίας θαυματουργός προστάτης των Ορθοδόξων και πολύτιμος πνευματικός θησαυρός της Κεφαλληνίας