ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ Η "ΑΠΟΣΤΟΛΗ"




Με τη φράση συνεργάτης και αρωγός στο έργο μας ειναι η "Αποστολή" της Ι.Α.Α. υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.
Ο κ. Δήμτσας επισκέφθηκε τηΧίο σε συνέχεια του ακριτικού οδοιπορικού υγείας που πραγματοποιεί η "Αποστολή" σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες.
Ο κ. Δήμτσας ενημερώθηκε για το κοινωνικό έργο της Ι. Μητροπόλεως και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών λόγω της οικονομικής κρίσης.
Στη συνέχεια ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για το έργο της "Αποστολής", τις κοινωνικές παρεμβάσεις και τα προγράμματα που υλοποιεί, τις συνεργασίες αλλα και την βοήθεια χιλιάδων ανασφάλιστων Ελλήνων μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολης και των παραρτημάτων του.
Αναφέρθηκαν επίσης σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και τους τρόπους συνεργασίας της "Αποστολής" με την Μητρόπολη Χίου.
Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι η ΜΚΟ "Αποστολή" έρχεται αρωγός και συνεργάτης στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης, προσφέροντας ποσότητα τροφίμων για τα "Γεύματα Αγάπης" και φαρμακευτικό υλικό για τους άπορους και ανασφάλιστους της Μητρόπολης.
"Ευχαριστούμε τον Μακαριώτατο και τον κ. Δήμτσα για τη συνεργασία αυτή" κατέληξε.
Ο κ. Δήμτσας από την πλευρά του τόνισε ότι "με εντολή του Αρχιεπισκόπου στηρίζουμε έμπρακτα και συνεχώς την ακριτική Ελλάδα.
Είχα την τιμή να με δεχθεί ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μαρκος. Συνεισφέρουμε κι εμείς στο ήδη αξιόλογο και αξιέπαινο έργο του με το ακριτικό αυτο οδοιπορικό υγείας".
Και τόνισε: "Ενημέρωσα τον Σεβασμιώτατο για την δράση του Ιατρείου μας στις περισσότερες ακριτικές περιοχές της Ελλάδος δημιουργώντας ένα κοινωνικό δίκτυο άμεσης ανταπόκρισης.
Στη Χίο λειτουργεί ήδη Κεντρο Ημέρας της Αποστολής, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας.
Στα χρόνια που μέτρα η δράση του έχει προσφέρει ουσιαστικό έργο και πολύτιμη βοήθεια στην τοπική κοινωνία. Θέλω να τονίσω οτι η Αποστολη όπως ενημέρωσα τον Σεβασμιώτατο θα βρίσκεται δίπλα του στον αγώνα του προσφέροντας κάθε βοήθεια στην προσπάθειά του".

Φωτο. π. Ι.Κ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΔΗΣ Ή ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ (φωτο. π. Ι.Ν. Κουντουριάδη)

Ο ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ Ο μαρτυρικός ιεράρχης της Σκοπέλου και θαυματουργός πολιούχος άγιος του νησιού

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (1509 -1579) Ο εκ Τρικάλων Κορινθίας θαυματουργός προστάτης των Ορθοδόξων και πολύτιμος πνευματικός θησαυρός της Κεφαλληνίας