ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2011

          ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ, ΤΗ 6Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2011, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ, ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ Ο ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΜΑΡΚΟΣ, ΠΕΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΩ Ι. ΕΝ/ΟΥ ΝΑΟΥ π. ΙΩΑΝΝΗ Ν. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΑΔΗ, ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΝΘΥΜΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΕΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΤΟΥ.  ΚΑΤΟΠΙΝ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΧΕΙΡΟΘΕΤΗΣΕ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΙΚΟΛΑΟ π. Ι. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΑΔΗ, ΙΩΑΝΝΗ-ΤΑΞΙΑΡΧΗ Ι. ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΕΩΝ Ν. ΦΩΤΕΙΝΟ.  ΤΗΝ ΚΥΡΙΩΝΥΜΟ ΗΜΕΡΑ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΗΘΥΜΝΗΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ  ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΚΑΙ ΡΙΨΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣ. 

   





ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΙΕΡΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΙΟΥ
κ. ΜΑΡΚΟ Α΄

              Σεβασμιότατε Μητροπολίτα και Πατέρα μας, ως εφημέριος της νοητής νιός ταύτης, που οιακοστρόφος και προστάτης της είναι ο σήμερον τιμώμενος Άγιος Νικόλαος, σας μεταφέρω τα ποίο ευγενή αισθήματα από το πλήρωμα της εκκλησίας μας , όπως και τις ευχές για μία ποιμαντορία με ελαφρύ φορτίο και να είστε σίγουρος ότι όλοι μας θα σταθούμε δίπλα σας, ως άλλοι Κυρινέοι στην πορία προς τον φρικτό Γολγοθά .
             Ως ελάχιστο δήγμα του σεβασμού  και της εκτίμησης μας προς το πρόσωπό σας, σας προσφέρομε κάτι το οποίο, αναμφίβολα θα σας βοηθήσει στην δύσκολη πορία, που σας κάλεσε ο Κύριος να διαβείτε. Είναι κατά τον ναυτικό όρο ένα από τα μάνιουαλ του αρχιερέως, είναι το Αρχιερατικό βιβλίο το οποίο θα σας συνοδεύει σε κάθε ιερουργία σας .
             Το συγκεκριμένο βέβαια έχει μια ιδιαιτερότητα, επισυνάψαμε το αντίγραφο μιας εικόνας, μπροστά στην οποία πολλάκις επικαλεστήκατε  την μεσιτεία του Αγίου μας Νικολάου, του φτωχού καπετάνιου όπως τον απεκάλεσε κάποτε ένας γέροντας, ώστε οι ναυτικοί μας, να βρίσκουν πάντοτε καλές θάλασσες και να αποφεύγουν κάθε κίνδυνο .
             Ιδιαιτέρως Σεβασμιότατε, θυμάμαι την συγκίνησή σας, όταν αναφερόσασταν στους αδελφούς μας, που χάθηκαν στην θάλασσα και δεν επέστρεψαν ποτέ στις οικογένειές τους. Άλλωστε την ίδια συγκίνηση αισθάνομαι, όταν την Μεγάλη Παρασκευή τελώ τρισάγιο στην μνήμη τους, στην προβλήτα του ναού μας .
             Αυτή η εικόνα είναι έργο του Γεώργιου Παναγιωτάκη , ευλαβικό αφιέρωμα της  Πανελληνίου Ναυτικής Ομοσπονδίας, έργο μοναδικό, που εικονίζει τον Άγιό μας στις βραχώδης ακτές τις περιοχής μας, το Νησί, ευλογώντας τα διαπλέοντα πλια και αγναντεύοντας τις αλησμόνητες πατρίδες μας .
              Με αυτήν την χειρονομία μας, Άγιε Ποιμενάρχα, πιστεύουμε ότι βάζουμε και μις ένα λιθαράκι στα θεμέλια του έργου, που επιτελείτε από την ημέρα της χειροτονίας σας και υποσχόμαστε  να ανταποκριθούμε σε κάθε κάλεσμά σας .

ο Εφημέριος
π. Ιωάννης Ν. Κουντουριάδης
Ιερεύς









            

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΔΗΣ Ή ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ (φωτο. π. Ι.Ν. Κουντουριάδη)

Ο ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ Ο μαρτυρικός ιεράρχης της Σκοπέλου και θαυματουργός πολιούχος άγιος του νησιού

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (1509 -1579) Ο εκ Τρικάλων Κορινθίας θαυματουργός προστάτης των Ορθοδόξων και πολύτιμος πνευματικός θησαυρός της Κεφαλληνίας