Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΧΙΟΥ


Την 25η Απριλίου ε.ε. εορτάσθηκε Αρχιερατικώς με κάθε εκκλησιαστική τάξη η Ιερά μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου στον ομώνυμο Ιερό ενοριακό Ναό του Αγίου Μάρκου Βροντάδου Χίου.
Την παραμονή της εορτής ετελέσθηκε ο Μ. Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου. Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο κ. Σπυρίδων Κασσός (απόφοιτος της Α.Ε.Α.Θ.), και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε Ιερά Αγρυπνία.
Το πρωί της εορτής και περί του τέλους της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας, ο Σεβασμιώτατος εχειροθέτησε σε Κήρυκα του Θ. Λόγου τον Ταγματάρχη του ΠΖ Δ. Τσαφούλη, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο Λόγο. Κατόπιν απένειμε την ανώτατη διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου, στον Αιδεσιμώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Μ. Μουσά για τον ιδιαίτερα λαμπρό και ιεροπρεπή χαρακτήρα του όπως και για τις πολυετείς και αδιάκοπες υπηρεσίες του στο ιδιαίτερο γραφείο του Μητροπολίτου.
Κατά τον Μεθεόρτιο Αρχιερατικό Εσπερινό, παρουσία του Ταξιάρχου του ΠΖ κ. Γ. Τσιτσικώστα του οποίου ο Σεβασμιώτατος προσέφερε μία εικόνα του Αγίου Μάρκου, παρέδωσε στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αντίγραφο της αρχαίας θεάς Κυβέλης, το πρωτότυπο του οποίου ευρισκόμενο μεταξύ των κειμηλίων του Ιερού Ναού, παρεδόθη προ αρκετών ετών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου, όπου και εκτίθεται. Τέλος, έδωσε διάφορα δώρα και βιβλία στα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών και παρέθεσε δείπνο στους σπουδαστές της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΔΗΣ Ή ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ (φωτο. π. Ι.Ν. Κουντουριάδη)

Ο ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ Ο μαρτυρικός ιεράρχης της Σκοπέλου και θαυματουργός πολιούχος άγιος του νησιού

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (1509 -1579) Ο εκ Τρικάλων Κορινθίας θαυματουργός προστάτης των Ορθοδόξων και πολύτιμος πνευματικός θησαυρός της Κεφαλληνίας