Πανήγυρις του Ευαγγελισμού στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)


0-battt
ROMFEA.GR | Με αγιορειτική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Μεγίστη Βατοπαίδιου.
Της πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, ενώ παρέστη και ο Ηγούμενος της Ι.,Μονής Χιλανδαρίου Γέροντας Μεθόδιος, ο οποίος σύμφωνα με την 800ετή παράδοση παρευρίσκεται κάθε χρόνο στην πανύγηρη της Ιεράς Μονής.
Κατά τη πανήγυρι έψαλλαν στον δεξιό χορό ο π. Στέφανος των Δανιηλαίων, μαζί με τον π. Θωμά και τον π. Φίλιππο από τους Θωμάδες, τον π. Σπυρίδωνα των Γερασιμαίων, ενώ στον αριστερό χορό έψαλλαν ο π. Αντίπας του Κελλίου της Αγίας Άννης και οι πατέρες από το Κελλί του Αγίου Νικολάου των Τυπογράφων από τις Καρυές.
Στον Εσπερινό προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, ενώ συγχοροστάτησε ο εξ Ουκρανίας Επίσκοπος Λβοβ κ. Φιλάρετος.
Τέλος να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου, καθώς και οι Καθηγούμενοι Ξενοφώντος Αλέξιος και Παντοκράτος Γαβριήλ.
Φωτο: Pemptousia.gr
0-bat1
bato1
0-bat5

0-bat6

bat1

bat6

0-bat

0-bat2

0-bat3

bat7

bat8

bat9

0-batt1

0-bat4

bat4

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΔΗΣ Ή ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ (φωτο. π. Ι.Ν. Κουντουριάδη)

Ο ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ Ο μαρτυρικός ιεράρχης της Σκοπέλου και θαυματουργός πολιούχος άγιος του νησιού

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (1509 -1579) Ο εκ Τρικάλων Κορινθίας θαυματουργός προστάτης των Ορθοδόξων και πολύτιμος πνευματικός θησαυρός της Κεφαλληνίας